Don Bosco Surabaya Don Bosco Surabaya Don Bosco Surabaya Don Bosco Surabaya Don Bosco Surabaya

Weeshuis Panti Asuhan Don Bosco te Surabaya

Het project Panti Asuhan Don Bosco wordt gecoördineerd door Percy Rüben.
Percy is judoka en runt een eigen sportschool. Onder zijn enthousiaste leiding wordt er door de klanten van Sportinstituut Goederaad te Voorschoten ieder jaar een groot geldbedrag ingezameld voor het weeshuis, bestemd voor educatie en voedsel.

Panti Asuhan Don Bosco wordt vrijwel jaarlijks door Percy Rüben of een afgevaardigde bezocht. De laatste keer was in 2013. Er woonden toen 120 kinderen in de leeftijd van 0 t/m 16 jaar in het tehuis. De conditie van het weeshuis was redelijk, op kapotte waterleidingen na. Onderwijs werd er gegeven door vrijwilligers. De school is niet islamitisch, daardoor zijn er veel problemen ook qua financiële ondersteuning.

In 2014 is dit bijzondere project gefuseerd met stichting Pertolongan. Net als bij Pertolongan is de hulpverlening aan Panti Asuhan Don Bosco gericht op armoedebestrijding en het bevorderen van educatie, zodat kansarme kinderen een optimale kans krijgen om zich te ontwikkelen in de Indonesische maatschappij.

Donateurs die specifiek Panti Asuhan financieel willen ondersteunen, kunnen dit aangeven door bestemmingsdonatie Don Bosco Surabaya bij de schenking te vermelden.


Behalve het doen van een donatie, is er ook de mogelijkheid om het weeshuis te steunen door de aanschaf van het kinderboek 'Percy de paarse draak'. Dit boek is geïnspireerd op Percy Rüben en geschreven door Josien Niestern met illustraties van Yvette Grootjans. Beiden zijn judoka's van Sportinstituut Goederaad, zij hebben dit boek voor zijn 50e verjaardag gegeven.
Percy heeft er voor gekozen het boek te koop aan te bieden, waarbij de opbrengsten volledig ten goede komen aan weeshuis Don Bosco.
 
Percy
Het boek is verkrijgbaar bij Sportinstituut Goederaad te Voorschoten en kost €9,- (alleen contante verkoop).
Meer geven mag natuurlijk ook!